Налазите се | Закључен уговор о пословној сарадњи између Службеног гласника и Института за криминолошка и социолошка истраживања

Службени гласник и Институт за криминолошка и социолошка истраживања потписали су споразум о пословној сарадњи с намером успостављања дубљих међусобних и заједничких напора у деловању на пољу науке. На тај начин је крунисана вишегодишња успешна сарадња, а уговор су потписали директор Службеног гласника Младен Шарчевић и директор Института за криминолошка и социолошка истраживања др Ивана Стевановић.

„Захваљујем овог пута Институту у нади да ћемо наставити сарадњу коју смо започели са Министарством наука и технолошких иновација и министарком Беговић, као и свим институтима под окриљем Министарства. Овим споразумом још једном до изражаја долази наша опредељеност да се посветимо науци и култури“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Потписани споразум прецизира међусобну помоћ две институције приликом иступања у оквиру својих делатности, препознајући повезаност заједничким интересом за развојем и промоцијом научне, образовне и културне мисије коју остварују у српском друштву, те чињеницом да имају заједничког оснивача, Републику Србију.

На тај начин је предвиђена сарадња на заједничким публикацијама и заштита међусобних интереса у иступању ка трећим странама, а Службени гласник је Институту на располагање ставио услуге своје штампарије по повлашћеним условима.

„Институт за криминолошка и социолошка истраживања одувек је имао успешну годишњу сарадњу са Службеним гласником у виду штампања нашег часописа који издајемо заједно са Српским удружењем за кривичноправну теорију и праксу, као и бројних публикација на којима смо радили као суиздавачи. Сада смо у могућности да проширимо сарадњу с кућом која има и могућности и знање да промовише неке од наших будућих публикација, јер као институт који се бави утицајем на доносиоце одлука у области јавних политика, сматрамо да је важно да анализе које спроводимо учинимо доступнијим широј јавности“, изјавила је директор Института, др Ивана Стевановић.

Управо због мреже књижара Службеног гласника на територији целе Републике Србије, Институт за криминолошка и социолошка истраживања се обавезао да ће своје публикација штампати искључиво у Гласниковим штампаријама, када год је то могуће и у складу са законом.