Налазите се | Награда за Гласник на фестивалу књиге – ПАЗИ ШТА ЧИТАШ
Награда „Лимес плус“ актуелног фестивала књиге „Пази шта читаш – хуманистика, култура, уметност“ у четвртак, 28. јануара, додељена je књизи Дух хеленства Аницe Савић Ребац, објављеној у издању Службеног гласника.
 
Награда је додељена у категорији за вредно репринт издање.
 
Дух хеленства садржи укупан корпус филозофских, естетичких, поетичких и критичких списа Анице Савић Ребац, објављиваних од 1909, када је као шеснаестогодишњакиња објавила критички рад о песништву Емила Верхарена, до 1953, када је непосредно пре своје смрти редиговала недовршени рукопис „Античке естетике и науке о књижевности“ и предала га на старање својим студентима. Ово издање осмишљено је као представљање свега што је Аница Савић Ребац написала из ових области.
 
Први фестивал књиге „Пази шта читаш – хуманистика, култура, уметност“ на тај начин је и свечано отворен. Том приликом посебно је наглашен утицај Службеног гласника у области издаваштва које овај фестивал тематски прати, а присутне је поздравила и др Јелена Триван, директор Службеног гласника
 
Фестивал се организује од 28. до 30. јануара у Дворани Културног центра Београда (Коларчева 6), под покровитељством града Београда, у оквиру којег ће посетиоци фестивала моћи да пронађу и купе и издања Службеног гласника – најбољег издавача у 2015. години, која ће се продавати с посебним попустом.
 
Ова тродневна манифестација окупиће на једном месту више од тридесет издавача из Србије, међу којима су и институти и библиотеке. Реч је о јединственој прилици да се о књизи као културолошком феномену и едукативном средству проговори из угла стваралаца, издавача и корисника дела која нису комерцијална. О свему томе биће речи током богатог програма који ће обухватити бројне трибине и промоције књига.