Налазите се | Службени гласник убудуће сарађује и са Биолошким факултетом
Службени гласник је данас потписао нови по реду уговор о пословној сарадњи са образовним институцијама у склопу своје нове стратешке опредељености одржања позиције лидера у промоцији научне и културне мисли и издавања већег броја високошколских уџбеника. Од сада, Гласник ће сарађивати и са Биолошким факултетом Универзитета у Београду. Уговор су потписали директор Јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић и декан овог факултета Љубиша Станисављевић.
„Биолошки факултет је изузетна установа са високим резултатима у ономе чиме се баве, а овај уговор представља кровну сарадњу. Биолошки факултет је референтна установа и у пројекту који Гласник добија као велики задатак, а то је израда националних уџбеника. То ће бити обавезна врста уџбеника која ће обрађивати и природу Србије, националне паркове, културна добра и друге феномене. Зато нам је сарадња са Биолошким факултетом изузетно значајна“, изјавио је директор Гласника Младен Шарчевић.
Уговор је потекао из заједничког увиђања две институције да деле исте интересе у пословању, те ће убудуће једна другој бити подршка у иступању у оквиру својих делатности.
Службени гласник се обавезао да понуди ценовно најниже могуће услуге своје штампарије, при чему ће Биолошки факултет све своје потребе за штампом испуњавати управо у овој штампарији.
Предвиђена је и сарадња на публиковању дела у случајевима где постоји заједнички интерес, а у понуди књига у Гласниковим књижарама наћи ће се и стручна литература неопходна свим студентима.
„Почаствовани смо што смо данас потписали кровни споразум о нашој будућој сарадњи са Службеним гласником као реномираном издавачком кућом. Већ имамо иницијални пројекат у ком ћемо заједно наступити, а наравно, спремни смо и радујемо се будућој сарадњи, онако како смо навели у споразуму који је данас потписан“, изјавио је декан Љубиша Станисављевић.
Такође, као и сваки пут, Службени гласник ће у иступању и општењу са трећим странама штитити углед и интерес друге уговорне стране, а Биолошки факултет исто тако гарантује реципроцитет.