Налазите се | Гласникова ауторка добитница неколико престижних међународних признања

Гласникова ауторка Маја Херман Секулић недавно се вратила са светске турнеје, током које јој је додељено чак седам престижних међународних признања, које је добила кao амбасадор наше културе у Румунији, Индији, Италији и у Турској.

Најпре су јој на фестивалу „Одисеј“, који је у румунском граду Крајови организовала фондација „Мунир Мезјед“, додељена три признања за допринос светској поезији, књижевности, култури и хуманости. Потом је на светском конгресу песника на југоистоку Индије, у Одиши, добила признање за своју поезију, док је на међународној конференцији о светској књижевности у Панџабу добила двоструко признање – као „Маестро метафоре и креативног импулса“ за допринос светској поезији и почасну титулу Иконе светске поезије. А затим је, на великој свечаности у Библиотеци римског Сената, примила међународну књижевну награду Premio mondiale „Tulliola Renato Filippelli“, која се први пут додељује у Италији најбољим страним песницима.

Своју турнеју Маја Херман Секулић завршила је у Истанбулу, где је почетком новембра, као почасни гост Удружења аутора Турске, учествовала на сајму књига и добила признање за свој „непроцењиви допринос поезији и култури Србије, Турске и света“.  

Маја Херман Секулић је у Гласнику објавила неколико вредних издања, попут MA BELLE. Прва америчка дама Србије, затим књиге ДИГИТАЛНА ГАЛАКСИЈА и СКИЦЕ ЗА ПОРТРЕТЕ, објављене у саиздаваштву са Заводом за уџбенике, а недавно су се појавила и два нова наслова ове реномиране књижевнице - КРАЉ СВИЛЕ и ПРОЗОР У ЖАДУ.