Налазите се | Награда Дома културе „Студентски град“ за Гласниково издање!

Књизи НЕДОВРШЕНИ БОГИШИЋЕВ УСТАВ И ДРУГА МЕЂУПЛЕМЕНСКА РАЗМАТРАЊА Влаха Богишића, у издању Гласника, додељена је Награда Дома културе „Студентски град“ (ДКСГ) за најбољу књигу нефикцијске књижевности у 2019. години.

У саопштењу жирија у саставу др Ана Стишовић Миловановић (председница), др Томислав Брлек и писац Светислав Басара је, између осталог, наведено: „... Књига Влаха Богишића се издвојила квалитетима, који на најбољи начин презентују нефикцијску прозу. Она је у изванредном односу спојила документарно и есејистичко, кроз стил који је избалансирао оба дискурса. То је рукопис ерудите, који чињеницама влада беспрекорно, али им даје и сасвим лична, луцидна и често неочекивана тумачења. Елоквентно, али најпре и највише надахнуто казивање о књижевној историји или историји збивања на овим просторима, истовремено открива филигранске детаље за које се мало зна, или подсећа на општепознате чињенице, осветљене новим тумачењима...

С обзиром на здравствену ситуацију, награда ће бити додељена накнадно, уз представљање књиге, а званично проглашење преко друштвених мрежа Дома културе Студентски град биће организовано у четвртак, 17. септембра, у 20 часова. У онлајн разговору учествоваће добитник Влахо Богишић, уредник Гојко Тешић, као и чланови жирија Ана Стишовић и Светислав Басара.

Ово издање је објављено у колекцији Теразије, чији је оснивач и уредник Гојко Тешић.