Налазите се | Гласник потписао споразум о пословној сарадњи и са Архитектонским факултетом

Данас је потписан нови у низу уговор о пословној сарадњи између Јавног предузећа Службени гласник и образовне институције. У питању је Архитектонски факултет Универзитета у Београду, а уговор су потписали директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић и декан Факултета арх. Владимир Лојаница.
„Нама је посебно драго што је у плејади факултета, који припадају како Београдском универзитету тако и другим универзитетима широм Србије, препозната наша спремност за сарадњу на пољу издаваштва неопходних уџбеника. Нашим поштовањем правила тржишта изборили смо се за наклоност установа као што је Архитектонски факултет. Посебно смо причали о могућностима дигиталне штампе, која ће бити од великог значаја за сарадњу“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Подсећамо, у склопу своје стратешке опредељености да допринесе култури и науци кроз објављивање стручне литературе, Службени гласник је потписао низ уговора са образовним институцијама са којима ће улазити у издавачке подухвате у циљу одржања лидерске позиције на тржишту.
Овог пута, Гласник се обавезао да ће све уџбенике издате у сарадњи са Архитектонским факултетом учинити доступним у свим својим књижарама, а заузврат Факултет се обавезао на штампање својих материјала у Гласниковој штампарији, које ће тећи по повлашћеним ценама. Од нарочитог значаја је и то што ће уџбеници бити штампани у нетипичним димензијама, чиме су задовољене потребе професора и студената.
„Захваљујем на позиву за сарадњу, а пре свега бих рекао да је овај споразум од великог значаја за наш факултет јер добијамо подршку у области издаваштва учила за високошколско образовање, чиме ћемо подстаћи наставнике да се баве писањем квалитетнијих уџбеника у циљу повећања образовних капацитета нашег факултета. Са друге стране, добили смо добре техничке услове, нарочито значајне са аспекта димензија уџбеника“, изјавио је декан Архитектонског факултета арх. Владимир Лојаница.
Такође, обе стране уговорнице обавезале су се на међусобну заштиту интереса и угледа у иступању ка трећим странама.