Налазите се | Службени гласник Издавач године на 63. Међународном сајму књига у Београду

Службеном гласнику је у четвртак, 25. октобра, још једном додељено најпрестижније признање Међународног београдског сајма књига – награда Издавач године!

Награду је у име Службеног гласника примио Петар В. Арбутина, извршни директор Сектора за издавање књига. Ову награду Службени гласник равноправно дели са издавачком кућом Прометеј из Новог Сада, а одлуке о добитницима награда које се традиционално додељују на највећој манифестацији у региону посвећеној књизи саопштене су у препуној сали „Иво Андрић“.

Престижно признање намењено најбољем издавачу у периоду између два Међународна сајма књига у Београду доделио је жири којим је председавао проф. др Драган Симеуновић. Према образложењу жирија, Службени гласник већ годинама спада у ред наших најплоднијих издавача, како по издавачком дијапазону, тако и по квалитету објављених садржаја, о чему сведоче наслови који су у протеклих годину дана обележили издавачку делатност. Према истој оцени, посебну пажњу завређује Антологијска едиција Први светски рат у српској књижевности. Ова едиција обухвата романе, приповетке, поезију и драме настале у периоду од давне 1915. године до почетка XXI века, као и сећања и сведочанства учесника рата, сабране у 15 књига, а премијерно је представљена на овогодишњем, 63. Међународном сајму књига у Београду.

Најпрестижнију домаћу награду за издаваштво Службени гласник је освојио четврти пут – исто признање додељено нам је и 2006, 2007. и 2015. године. Она је стога уједно и ново признање за издавачку делатност Службеног гласника у целини, чије су књиге и аутори у минулих неколико година награђени са више десетина престижних награда у области културе и издаваштва у земљи и региону.