Налазите се | Књига Радоша Бајића представљена у Звездара театру

У препуној сали Звездара театра, у четвртак 21. фебруара, представљена је нова књига нашег прослављеног глумца, сценаристе и редитеља Радоша Бајића - Само је Морава вечна.

Ова књига представља збир одабраних колумни које је Бајић годинама писао за најеминентније дневне листове у Србији, а о њој су, овом приликом, осим аутора, говорили директорка Службеног гласника Јелена Триван, директор Звездара театра Душан Ковачевић, дугогодишњи новинар, некадашњи директор и главни уредник Вечерњих новости Мањо Вукотић и извршни директор Сектора за издавање књига у Службеном гласнику Петар В. Арбутина.

„Књига веома лепо и прецизно описује наш менталитет и обичаје, али нас и опомиње будући да, између осталог, говори о томе колико смо се удаљили од вредности које и као заједница и као појединци морамо да негујемо. Одговорност коју Радош Бајић исказује њоме пример је како би свако од нас требало да се односи према свом окружењу, а нарочито према култури и вредностима које су део нашег колективног идентитета“, нагласила је Јелена Триван.

Бајић је казао да је његово мишљење да ће – без обзира на то што смо увелико заробљени у времену у којем реч, слика, мисао и свако памћење лебди свуда око нас у виртуалном облику нових и модерних медија – све проћи и појести само себе, а да ће само књига остати вечна, баш као и Морава…

„Захвалан што ћу и сам постати један њен делић – благодарим свима који су ми помогли у објављивању ове књиге“, закључио је он.