Књига Аврам, Богдан, воду газе Владиславе Војновић, објављена у издању Гласника, најбољи је роман у продукцији за децу у 2016, према одлуци жирија портала „Детињарије", који је по четврти пут организовао анкету међу књижевним критичарима, писцима, дечјим библиотекарима и издавачима, анализирајући књижевну продукцију за децу у прошлој години.

У образложењу одлуке наводи се да је реч о „оригиналном штиву о одрастању, вредности детињства, породице, односа, радости обликованом из позиције шестогодишње јунакиње: у форми учења азбуке, у овом роману се у хумористичком дискурсу приповеда о њеним невеселим околностима одрастања, али и о њиховом превазилажењу окупљањем расуте породице“.

Ово је треће признање у низу за ову књигу, а прва два признања, недавно додељена, јесу награда „Раде Обреновић“ за најбољи роман за децу и младе, коју додељују Змајеве дечје игре, и награда „Политикиног забавника“ за најбоље дело намењено младима.

 Ова награда уједно представља и ново признање за Гласниково издаваштво у целини, чије су књиге и аутори у минулих годину дана награђени са око 30 престижних награда у области културе и издаваштва. Једна од њих јесте и награда намењена најбољем издавачу, која је Гласнику додељена пре неколико дана на 12. међународном сајму књига и образовања у Подгорици.