Налазите се | Нова престижна књижевна награда за Гласник!
Књига Огледи о одбрани Јована Бабића добитник је награде „Никола Милошевић“, најпрестижнијег признања на овим просторима које се додељује најбољим делима из области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије, објављеним током прошле године.
Награду „Никола Милошевић“ додељује Радио Београд 2. Установљена је 2007, а носи име истакнутог српског теоретичара, професора и академика Николе Милошевића.
Жири, у саставу проф. др Ива Драшкић Вићановић (председница), проф. др Мило Ломпар и проф. др Драган Проле, одлуку о добитнику награде донео је на завршној седници, одржаној у уторак, 29. јануара, у студију Радио Београда 2. У најужем избору се налазила још једна Гласникова књига – Методско начело естетике Мирка Зуровца, као и књига Ахилејеве сузе – архетипско путовање кроз Хомерову ’Илијаду’ Оливере Жижовић, објављена у издању Федона.
Централна тема књиге Огледи о одбрани јесте одбрана у неким од њених многих разуђених и различитих видова. Разуђеност и разноликост видова одбране одражава величину и сложеност живота који представља огроман, потенцијално бескрајан, простор за настанак, развој и трајање најразличитијих вредности, које све могу постати циљ и предмет одбране. 
Нова награда је уједно и ново признање за Гласниково издаваштво у целини, чије књиге и аутори су у минулих неколико година награђени бројним престижним наградама у области културе и издаваштва.