Налазите се | Дечја недеља 2012.
Дечја недеља 2012.
Дечје одељење Сомборске библиотеке и ове године је прикладним радионицама обележило Дечју недељу. Кроз друштвене и старе игре, игре меморије, зоо-квиз, читање бајки, ликовни израз на тему јесени, стварање стихова, деца су и овај пут у библиотеци много тога научила и докучила, а највише се играла.
Учествовала су деца из свих градских основних школа, као и деца из предшколске установе Вера Гуцуња, њих 381, што је велики подстрек за даљу сарадњу.
Дечја недеља трајала је од 01. до 05. октобра 2012. године.
Дечја недеља у Сомборској библиотеци је насловљена по књизи у издању Службеног гласника Види чуда. У понедељак, 1. октобра у Сомборском Народном позоришту, у 16 часова, читамо и презентујемо најновију књигу за децу у којој су наши познати писаци: Светлана Велмар Јанковић, Раша Попов, Градимир Стојковић, Мошо Одаловић, Весна Алексић, Дејан Алексић и Поп Д. Ђурђев описали по седам чуда из свог детињства.
Гости учесници на промоцији су: Весна Алексић и Поп Д. Ђурђев. У програму учествују Градски дечји хор Шарени вокали уз награђене најактивније чланове Дечјег одељења Библиотеке. Улаз бесплатан.

У оквиру Дечје недеље припремљене су радионице: Друштвене игре, Старе игре, Стиже јесен, Дан за квиз, Стих по стих -- песма.

Посебно је занимљиво представљање нове интернет презентације Дечјег одељења Библиотеке --
http://www.biblionica.rs  са интерактивним садржајима за децу и младе