Налазите се | Свечано отворена реновирана књижара ГЕЦА КОН
ЈП Службени гласник je у среду, 24. фебруара, свечано отворио књижару „Геца Кон“, која је у минулом периоду комплетно реновирана и санирана, ради очувања културног добра Београда и Србије. 
Церемонији отварања присуствовали су представници Службеног гласника, Издавачког предузећа „Просвета“, Министарства привреде и српске културне сцене.
Директорка ЈП Службени гласник Јелена Триван подсетила је на то да је књижара која носи име најстаријег српског издавача отворена 1901. године, а да је Геца Кон у то време издавао годишње и по 200 наслова. 
„Говоримо о великом издавачу, књижару и мецени, код кога су највећи српски књижевници нашли своје место, заштиту и простор да издају своју прву књигу. Геца Кон је страдао у Другом светском рату. Имао је могућност да се повуче с Владом Краљевине Југославије, међутим, он није хтео да побегне, одведен је у логор и делио је судбину српског народа. Најмање што смо могли да учинимо јесте да очувамо сећање на њега − ово је права књижара какву би у овим временима водио и волео да има Геца Кон“, истакла је она.
Јелена Триван је такође напоменула да се у књижари, осим књига, налази и музејски део, у којем су изложене заштићене Конове личне ствари. 
„На овај начин желели смо да помогнемо да се настави мисија коју је започео Геца Кон: да се овде окупљају књижевници и да ово буде место по којем ће се Београд поново препознавати“, нагласила је директорка Службеног гласника.
О богатој историји књижаре „Геца Кон“ и ИК „Просвета“ говорио је и Бранислав Вукасовић, директор Издавачког предузећа „Просвета“. Он се осврнуо и на проблеме и недаће с којима су се „Просвета“ и сама књижара сусретали минулих година. Подсетио је и на то да је ово издавачко предузеће потписало с Гласником Уговор о пословној сарадњи, захваљујући којем се, између осталог, књижара „Геца Кон“ данас поново отвара у реновираном издању, захваливши Гласнику и Министарству привреде Републике Србије на помоћи у том послу.
Светислав Басара, књижевник и један од Гласникових уредника, присетио се својих почетака, оценивши да се некад сматрало да се можеш назвати књижевником кад ти прича буде објављена у листу Политика, а књига стигне у излог књижаре „Геца Кон“.
„Веома је важно то што је баш Гласник помогао да се ова књижара среди и поново отвори, јер он на известан начин већ неко време има улогу својеврсног настављача издавачке мисије и концепта који је неговао Геца Кон“, закључио је он.
У књижари „Геца Кон“ продаваће се књиге свих издавача, као и у осталим Гласниковим књижарама. У знак сећања на Гецу Кона биће оформљена и едиција која ће носити његово име, а која ће садржати књиге о његовом животу, као и обновљена стара и заборављена издања. Књижара поседује и изложбено-продајни део с уметничким делима, а у њој ће се одржавати и трибине, представљања књига, разговори с писцима и друга културна дешавања.