Налазите се | Гласникова књига представљена у оквиру манифестације „Дани српске културе у Истри“
Књига Сање Домазет На кафи код Шекспира, која је награђена признањем „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику, представљена је у оквиру манифестације „Дани српске културе у Истри“, коју традиционално организује Заједница Срба у Истри и Веће српске националне мањине града Ријеке, уз подршку СКД Просвјета. Прва промоција књиге одржана је 1. децембра у Генералном конзулату Републике Србије у Ријеци. Програм, у коме су учествовале ауторка Сања Домазет и уредница Гордана Милосављевић Стојановић, отворио је генерални конзул РС Горан Петровић нагласивши да се оваквим догађајима унапређује културно-уметничка сарадња и подстиче очување националног и културног идентитета припадника српског народа који живе на овом подручју.
Приче Сање Домазет о магичним кућама у којима су се рађали, бивали, умирали они који су мењали историју постојања на земљи, о домовима у којима су живели Шекспир, Рембрант, Бетовен, Моцарт, Хундертвасер, Тутанкамон, Ван Гог, Моне, Дирас, Јурсенар, Ромен Гари, Милена Барили, Андрић, Дучић, Љуба Поповић... привукле су пажњу припадника српске заједнице, али и других читалаца из Ријеке и Истре.
Током трајања сајма књига у Пули, ауторка Сања Домазет је у Српском културном центру 2. децембра говорила заинтересованој публици о путовањима кроз куће славних. Домаћин ове промоције био је директор СКУЦ-а Милан Рашула. Уредница Гордана Милосављевић Стојановић осврнула се на лепоту језика, који ауторка брижљиво негује у својим делима, настављајући традицију најбољих путописаца српске књижевности.
У простору клуба Галија, 3. децембра, гошће из Гласника дочекао је Слободан Алексић, председник Заједнице Срба у Поречу, која је организовала промоцију књиге На кафи код Шекспира. Радост читања и дружења са списатељицом поделили су не само припадници заједнице Срба у Поречу већ и бројни љубитељи лепе књижевности из овог града.