Налазите се | Представљена књига НАШЕ СУ САМО РЕЧИ

У Клубу – књижари – галерији Гласник, у уторак 7. марта, представљена је књига НАШЕ СУ САМО РЕЧИ Милана Ружића.

Осим аутора, на представљању је говорио и књижевник Владимир Кецмановић, уредник издања.

Кецмановић је својим речима о Ружићу украсио корице ове књиге написавши, између осталог, да постоје писци који читаоца суочавају са својим стваралачким поступком и писци који се опредељују да стил, након дугог рада, учине тако ненаметљивим да се неупућенима чини како би оно што су прочитали и сами могли написати.

„Чест је случај да књижевници, на почетку стваралачког пута, припадају првој врсти, да би с годинама досегли зрелост карактеристичну за другу, док Милан Ружић, иако млад човек и писац, у свет књижевности улази стилски суптилно, као искусан уметник, што га чини ретком зверком, којој ваља пратити траг“, истакао је он.

Аутор књиге је напоменуо да га је Матија Бећковић наговорио да пише.

„Нисам имао амбиција да пишем док нисам упознао нашег великог писца, јер, осим редовног и разноликог читања, нисам имао интересовања у сфери књижевности, па је он заправо био тај који је указао на то да ја знам нешто да радим“, казао је Ружић.

Он напомиње и то да је у путовањима по Србији стекао велику инспирацију за приче које су се нашле у књизи.

„Наилазио сам на људе који знају Горски вијенац напамет, а кажу да Његоша никада нису читали; људи који су читали моју књигу кажу да такав жанр нигде нису срели, а то су приче које сам прво писао у стиху, па их тек онда враћао у прозу - верујем да ће бити занимљиве читаоцима“, казао је Ружић.

Милан Ружић је рођен 1988. у Чачку. Основне и мастер студије завршио је на Филолошком факултету у Београду, а живи и ради у Лучанима. Стални је сарадник и колумниста Искре, и ово је његова друга књига кратких прича.