Роман MA BELLE – Прва америчка дама Србије Маје Херман Секулић, објављен у издању Гласника, биће наредних дана представљен у Њујорку (САД).

О овој књизи најпре ће бити речи у четвртак, 31. марта, у 18 сати, у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку, када ће, осим ауторке, о њој говорити и Илија Шаула, песник, и Том Теми, глумац.

Ово вредно издање биће потом представљено и у недељу 3. априла, у 13 сати, у сали цркве Св. Саве у Њујорку.

Том приликом битће постављена и изложба ретких фотографија Мејбл Грујић, које се налазе у „Дому Јеврема Грујића” у Београду, укључујући и новинске исечке из листова Њујорк тајмса и Чикаго трибјун, који говоре о њеном фонду за помоћ Србији.

Изложбу ће представити Алек Цонић, председник „Дома Јеврема Грујића” и потомак породице Грујић.

MA BELLE је књига о живoту Mejбл Груjић, супруге једног од најугледнијих српских политичара с почетка 20. века Славка Грујића, сина Јеврема Грујића. У овој до сада неистраженој биографији жена која је активно учествовала у бурним догађајима новије српске прошлости проговорила је у књизи Маје Херман Секулић у првом лицу. Супруга познатог дипломате рођена је у Кларксбургу у Западној Вирџинији. Дипломирала је на факултету у Чикагу, да би студије археологије и уметности започела у Атини, где је и упознала Славка Грујића. Своју љубав према Србији и српском народу показала је великим залагањем за ову малу државу у време великих ратова.