Налазите се | Сарадња Универзитета у Београду и ЈП Службени гласник
Ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Ђокић, и проректор за наставу Универзитета у Београду, проф. др Дејан Филиповић, посетили су Службени гласник, где су на састанку са в.д. директором Службеног гласника Младеном Шарчевићем разговарали о бројним темама од кључног значаја за будуће пословање овог јавног предузећа.

Пре свега, саговорници су најавили формирање новог сектора у оквиру Гласника, који ће настати спајањем са Заводом за уџбенике. Како је истакао Шарчевић, овај процес ће трајати неколико месеци, с крајњим циљем да се формира подсектор Издаваштво у високом образовању, с акцентом на издавању већег броја универзитетских уџбеника.

„Ово је нова прилика да се Службени гласник позиционира као најбитнији издавач уџбеника за високо образовање у Србији. Будући да је Универзитет у Београду највећа таква институција у Србији, са преко 105.000 студената, веома је важно да су препознали потенцијал једног државног издавача и прилику за дуготрајну и свеобухватну сарадњу“, изјавио је Шарчевић.

Размотрена је и идеја о евентуалном отварању специјализоване књижаре која ће истовремено служити и као читаоница и интернет-кафе, и бити намењена свим професорима Универзитета у Београду и њиховим студентима.

На крају састанка је закључено да су неопходне заједничке промотивне активности с циљем даљег неговања културе.

„Радујемо се будућој сарадњи са Службеним гласником, при чему се нарочито издваја и наш подухват да поводом обележавања 215 година постојања Универзитета у Београду објавимо до сада најобимнију монографију о овој институцији, у чему ће Службени гласник имати велике заслуге. Такође нас очекује и сарадња у процедури израде уџбеника, ради њиховог што бољег унапређења у складу с факултетским програмима“, изјавио је др Ђокић.