Налазите се | Нови уговор о пословној сарадњи Службеног гласника – овог пута са Факултетом за безбедност и дипломатију Универзитета „Унион – Никола Тесла“
Данас је потписан нови уговор о пословној сарадњи између Јавног предузећа Службени гласник и једне образовне институције. Реч је о уговору о пословној сарадњи са Факултетом за безбедност и дипломатију Универзитета „Унион – Никола Тесла“, који су потписали директор Службеног гласника Младен Шарчевић и декан факултета проф. др Радојица Лазић.
Као и претходни уговори, и овај предвиђа да ће две институције сарађивати на пољу промоције културе и науке, чиме ће Гласник учврстити своју позицију лидера у популаризацији науке међу омладином и омогућити свим студентима лак и брз приступ неопходним уџбеницима. Потоња намера ће се спроводити кроз сарадњу у штампању уџбеника са свим високообразовним институцијама са којима је потписан овакав уговор, па тако и са Факултетом за безбедност и дипломатију.
„Веома нам је драго што смо овим новим уговором покрили и сегмент високошколског друштвеног образовања које треба да припреми наше кадрове за општење са представницима страних држава, као и за заштиту правног и политичког поретка Републике Србије од потенцијалних безбедносних ризика. Задовољство је још веће што је декан овог факултета проф. др Радојица Лазић човек са којим је веома лако наћи заједничку реч“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Између осталог, уговор предвиђа да Факултет за безбедност и дипломатију, када год је у могућности, послове штампања материјала повери Службеном гласнику, а заузврат ће добити најбоље могуће услове – најповољнији однос цене и квалитета.
„Велико задовољство нам је данас причинило потписивање уговора о пословној сарадњи са Службеним гласником, који је несумњиво најзначајнија издавачка кућа која послује на нашем тржишту. Међу квалитетним публикацијама у будућности ће се налазити и уџбеници неопходни за план и програм нашег факултета, због чега дугујемо велику захвалност директору предузећа Младену Шарчевићу“, изјавио је декан факултета проф. др Радојица Лазић.
Стране уговорнице су се такође обавезале да ће штитити углед друге стране у иступању и општењу с трећим странама.