У четвртак 30. октобра, у оквиру Гласниковог програма на 59. Међународном сајму књига у Београду, на штанду Гласника организовано је дружење с аутором Милованом Мићом Стојановићем,  који је том приликом потписивао своју књигу КАКО САМ (С)КУВАО ИСТОРИЈУ.

У четвртак су додељене и традиционалне сајамске награде. Награду за најбољег издавача 2014. добио је Завод за уџбенике, а награда за издавачки подухват припала је заједничком издању новосадске куће Прометеј и РТС-а за едицију Србија 19141918, објављену поводом стогодишњице од почетка Првог светског рата.

Награда за најбољу дечју књигу припала је едицији Деца читају српску историју, у издању Пчелице из Чачка, а специјално признање у 2014. додељено је петом колу едиције Десет векова српске књижевности, у издању Матице српске из Новог Сада.

Специјални жири УЛУПУДУС-а је признање за најлепшу књигу и награду „Богдан Кршић“ доделио Монографији Универзитета уметности у Београду, у ликовно-графичкој опреми Илије Кнежевића и издању Универзитета уметности у Београду. Посебно признање младом дизајнеру додељено је Драгани Николић за ликовно-графичку опрему књига изабраних песама Виславе Шимборске и Тадеуша Ружевича, у издању Трећег трга и Чигоја штампе.