Налазите се | Две Гласникове књиге у најужем избору за награду „Никола Милошевић“
У најужем избору за награду „Никола Милошевић“, најпрестижније признање на овим просторима намењено делима из области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије, налазе се чак две Гласникове књиге - Методско начело естетике Мирка Зуровца и Огледи о одбрани Јована Бабића.
Награда „Никола Милошевић“, установљена 2007, носи име истакнутог српског теоретичара, професора и академика Николе Милошевића, а додељује је Радио Београд 2. Наведена дела су издвојена као најбоља из прошлогодишње теоријске продукције, коју чине 43 кандидоване књиге из области за које се награда додељује.
Жири у саставу проф. др Ива Драшкић Вићановић (председница), проф. др Мило Ломпар и проф. др Драган Проле у среду, 16. јануара, објавио је наслове књига које су ушле у најужи избор за овогодишњу награду. У најужем избору се налази и књига Ахилејеве сузе – архетипско путовање кроз Хомерову ’Илијаду’ Оливере Жижовић, објављена у издању Федона.
Одлуку о добитнику награде жири ће донети на завршној седници 29. јануара у студију Радио Београда 2, коју ће овај програм директно преносити.