Налазите се | Гласникова књига представљена је на фестивалима у Љубљани и Пули

Фото-монографија Деца сребрне емулзије Зорана Вујовића, у издању Службеног гласника,  представљена је 19. априла у Љубљани. О књизи су, осим аутора, говорили: Гордана Милосављевић Стојановић, уредница, Петар Јончић, приређивач, и Миха Задникар, новинар и уредник клуба „Громка“. Словеначка публика, иако по годинама разнородна, била је веома заинтересована за причу о београдском новом таласу, урбаној уметности која је обележила крај двадесетог века, андерграунд култури тада заједничке престонице и рађању култних бендова, чија се музика и данас слуша у Словенији. Осим радознале публике, и бројни љубљански медији заинтересовали су се како за фото-монографију о београдској урбаној култури осамдесетих и деведесетих година, тако и за издавачку продукцију Службеног гласника, која нуди нова и занимљива издања не само домаћој публици већ и читаоцима у региону. Изложба фотографија и промоција књиге Деца сребрне емулзије биле су део званичног програма XVII Антифа феста (Антифашистични фестивал), који се одржава у познатом аутономном културном центру „Метелкова“.

У галерији Српског културног центра у Пули, у суботу, 21. априла, отворена је изложба и представљена фото-монографија Деца сребрне емулзије, у оквиру 10. фестивала српске културе у Истри. Овогодишњи јубиларни фестивал, посвећен Милану Младеновићу, фронтмену групе ЕКВ, окупио је бројне љубитеље културе, који су с пажњом слушали причу Зорана Вујовића, Гордане Милосављевић Стојановић и Петра Јончића о београдској урбаној сцени крајем осамдесетих и почетком деведесетих година и њеном значају за савремену српску културу. Посебно интересовање публике привукла је чињеница да је аутор фотографија заправо био део свих догађања, а не професионални извештач или гледалац. Његова документарна инсајдерска прича кроз слику и реч драгоцено је сведочанство о том раздобљу.

Службени гласник већ неколико година, представљајући своја репрезентативна издања и савремене ауторе, подржава организацију Фестивала српске културе у Истри, помажући да се и ван граница Србије промовишу важна дела српске културе.