Налазите се | Гласник и Басара потписали издавачки уговор о сарадњи
Директорка ЈП Службени гласник Јелена Триван потписала је данас издавачки уговор с једним од највећих српских писаца Светиславом Басаром. Уговором о сарадњи најављен је нови роман Рекапитулација, који је наставак Басариног хит романа Контраендорфин.
„Један од највећих изазова издавача данас јесте да буде у прилици да објављује дела најбољих писаца. Управо зато ово је велики догађај за Службени гласник, имајући у виду да Басара прелази у Гласниково издавачко јато и обавезује се да ће свој роман издати за Гласник. Нама је велико задовољство што ће он прећи код нас, где ће имати потпуну слободу и подршку, будући да је његов последњи роман изазвао бројне контроверзе и нападе. Басара је аутор који је покретао велике теме. Морате бити храбри када мислите и пишете о друштвеним феноменима, а Басара то јесте. Тако да говоримо, без сумње, о једном од највећих српских писаца који ће свој следећи роман објавити за Службени гласник, што је за нас велика част и задовољство“, поручила је директорка Службеног гласника Јелена Триван.
Аутор књиге Светислав Басара истакао је да је управо директорка Гласника иницирала писање и објављивање његовог новог романа у издању Службеног гласника. Он је најавио да ће рукопис бити завршен до краја августа следеће године, а да се након тога очекује и објављивање дела – романа Рекапитулација, који ће, према његовим речима, бити још провокативнији него Контраендорфин.