Налазите се | ЗА СВЕ ЉУБИТЕЉЕ ГЛАСНИКОВИХ КЊИГА
За све љубитеље Гласникових књига, празници почињу у новембру!
21. НОВЕМБАР 2013.

У специјалној понуди су вреднa Гласникова издања:

БОЕМИ – Авантуристи модерне уметности
Дан Франк
превео Милан Комненић

На прелазу столећа Француска је представљала престоницу авангарде. Али не само то. Две уметничке школе напоредно су постојале – једни су сликали поштујући форме, док су их други разбијали у потрази за новом уметношћу. Боеми пажљивo проучавају слику у свим њеним светлостима и богатствима. Гласом приповедача књига приповеда о уметницима Монтартра и Монпарнаса.

Редовна цена: 432,00 РСД
Цена до 28. новембра: 216,00 РСД

АГЕНТ ЦИКЦАК – Истинита ратна прича о Едију Чепмену: заводнику, издајнику, хероју, шпијуну
Бен Макинтајер 
превео Милан Милетић

Фасцинантна и истинита прича о шпијунажи, љубави и издајству! Ово је најсупериорнија биографија Едија Чепмена, двоструког шпијуна, заснована на дуго забрањиваним подацима из неприступачних архива британске тајне службе. Мада
документовано и истинито, ово дело се по свему може мерити са најбољим шпијунским романима или трилерима. Кад почнете да га читате, нећете престајати. О њему ће и врхунски мајстор у тој области писања, легендарни Џон Ле Каре, рећи: „Изванредно. Брижљиво истражено, величанствено испричано, неизмерно забавно и, најзад, веома узбудљиво!“

Редовна цена: 756,00 РСД
Цена до 31. децембра: 378,00 РСД

ПРОКЛЕТИ ТОСКАНЦИ
Курцио Малапарте
превела Александра Влаовић

У част земље својих корена Малапарте је написао Проклете Тосканце као ведар опис амбијента и психологије, прожет иронијом и духовитошћу, анегдотама, необичним авантурама и полемиком. Једини протагониста књиге је Тоскана, мајка уметности и земља културе (од етрурске до ренесансне). То је и Тоскана пишчевог детињства и изгубљене младости, земља која, кроз сећања на места, гласове и мирисе, постаје центар пишчевог универзума, архетип егзистенције у коме се огледа идеал једне нације.

Редовна цена: 648,00 РСД
Цена до 28. новембра: 324,00 РСД

СОДОМА И ГОМОРА
Курцио Малапарте
превела Бојана Живановић

Италијански писац Курцио Малапарте спада у најоспораваније ауторе XX века. Мусолини га је прогнао и заточио. Изругивао се Хитлеру и нацизму. Суочио се с Павелићем... Увек тамо где је најгушће, у Русији, у Кини, и увек склон јаким сликама, често са непобитном веродостојношћу, откривајући екстремне ситуације, налазио је своју грађу свуда око себе, не праштајући реалности. Овде су готово аутобиографске повести из којих се родио као аутор Коже и Kaputt-a.

Редовна цена: 432,00 РСД
Цена до 28. новембра: 216,00 РСД