Налазите се | Гласниково издање РЕЗЕРВНА КУЛТУРА, Василија Милновића, награђено признањем УЛУПУДС-а за графичко обликовање књиге

На 66. Међународном београдском сајму књига, Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије традиционално је доделило признања најистакнутијим публикацијама објављеним у протеклој години.

Жири Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, који су чинили Јелена Павићевић (председница жирија, теоретичарка уметности), Данијела Парацки (Дизајн секција), и Дејан Вукелић (Дизајн секција), доделио је Награду за графичко обликовање књиге Гласниковом издању Резервна култура – Традиција и рана авангарда у контексту српске књижевности, аутора Василија Милновића. Књигу је ликовно-графички опремио Горан Ратковић, који другу годину заредом добија ово престижно признање.

У образложењу жирија наводи се да је књига препозната као виртуозни дизајнерски подухват који јасним типографским решењима, зналачким коришћењем писма, величине, боје и форме, на директан начин уводи читаоца у тему књиге.