Налазите се | Потписан Споразум о пословној сарадњи између Службеног гласника и Министарства науке, технолошког развоја и иновација
Јавно предузеће Службени гласник и Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије потписали су данас Споразум о пословној сарадњи с циљем успостављања дубље међусобне сарадње у областима од значаја за обе стране, као и пружања међусобне помоћи у остваривању њихових делатности. Обе стране препознају повезаност и заједнички интерес за развој и промоцију научне, културне и образовне мисије у српском друштву.
„Данас смо потписали један споразум са Службеним гласником, где Министарство науке, технолошког развоја и иновација даје пуну подршку њиховим активностима“, навела је том приликом др Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација.
„То нису само активности из области издаваштва, већ су њихови планови за будућност сјајни. С једне стране имамо штампане књиге, издања и материјал, а с друге стране имамо све то и у електронском облику“, рекла је министарка. „Такође, захваљујући њиховој мрежи продавница, моћи ће да се пласирају и неке лепе ствари, у виду реплика археолошких артефаката, које могу послужити као најлепши поклон за људе који долазе из иностранства. Министарство је ту да увек подржи овако успешне фирме, које могу да подрже и нашу научну заједницу и да задовоље све потребе које имамо у овој области“, навела је др Беговић.
„Част нам је да са министарком Беговић потпишемо овај кровни споразум, који за циљ има да ми у оквиру наших активности будемо специјални помоћници, издавачи и партнери, како научној, тако и академској заједници, уз све оно што Гласник ради. Имаћемо и партнере - Европску комисију и Министарство за европске интеграције - а циљ нам је да нашим научницима приближимо значајна дела из области науке, потекла у Европској унији, а такође се надамо и да ћемо наше активности проширити изван граница Србије“, навео је Младен Шарчевић, вршилац дужности директора Службеног гласника.
Ради остваривања циљева ове сарадње, Службени гласник и Министарство ће заједно подстицати и радити на издавању публикација из области науке, технолошког развоја и иновација, објављивању научних часописа, зборника научних радова, преводима значајне инонаучне литературе, као и објављивању докторских дисертација. Такође, Службени гласник ће настојати да у продајном асортиману његове малопродајне мреже буду заступљене заједничке публикације са Министарством.
Споразумом о пословној сарадњи Службени гласник и Министарство науке, технолошког развоја и иновација настављају своју плодоносну сарадњу у циљу унапређења и промоције науке у Републици Србији и шире.