Налазите се | Службени гласник потписао уговор о пословној сарадњи са Математичким факултетом

Директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић потписао је данас уговор са деканом Математичког факултета Универзитета у Београду Зораном Ракићем, којим се предвиђа дубља сарадња две институције на пољу издавања научних публикација за које постоји обострани интерес и потреба, а планира се и заједничка промоција науке и културе у општем смислу.
„Сарадња са Математичким факултетом у Београду има вишеструки значај, због саме образовне референтности коју има као институција, оличене у обезбеђивању кадрова за привреду и формирање будућих научних кадрова. Будући да имамо сличне погледе на историју и национална питања, без обзира на то што је реч о математичарима, очекујемо значајну помоћ приликом припреме будућих учила која се баве овим темама“, изјавио је директор Гласника Шарчевић.
У духу споразумâ о пословној сарадњи које је Гласник већ потписивао са образовним институцијама, предвиђена је обавеза да Факултет штампа своје материјале по повлашћеној цени у Гласниковим штампаријама, а ако су у питању публикације, оне ће се наћи на полицама свих књижара у Србији под покровитељством Службеног гласника.
„У доброј нади очекујем да ће идеје које смо данас разматрали заживети и да можемо да очекујемо покретање важне иницијативе када је реч о променама у образовању, нарочито када је реч о идентитетским питањима. Када је пак реч о темама које се тичу Математичког факултета, радујемо се прилици да наше потребе за штампом, било да су то уџбеници или неки други пројекти, задовољимо у Гласниковим штампаријама, а мрежа књижара коју је Гласник кроз године формирао од нарочитог је значаја“, изјавио је декан Факултета Ракић.
Обе стране уговорнице обавезале су се на заштиту међусобних интереса пред трећим странама.