Налазите се | Награда за Гласниково издање
Овогодишња Награда Вукове задужбине за уметност, којом се вреднује издавачка продукција на српском језику између два Сајма књига, припала је Миливоју Павловићу за дело ПИСМА СА ДВОСТРУКИМ ДНОМ – Преписка између Добрице Ћосића и Влада Стругара и друге епистоле, у издању Гласника и Завода за уџбенике.
Одлуку је донео жири којем је председавао Драшко Ређеп, а чланови су били академик Светислав Божић, Бранко Златковић, Мирољуб Тодоровић, Ђоко Стојичић, Рада Ђуричин, Милан Стојков, Саша Миленић и Ђорђе Малавразић.
Павловићева књига темељи се на анализи књижевне, историјске, естетске, етичке и социокултурне димензије кореспонденције низа српских стваралаца с великом епистоларном енергијом – од Светог Саве и Стефана Лазаревића, преко Доситеја, Вука, Његоша, Скерлића, Андрића, Црњанског, Исидоре Секулић, Матића и Селимовића, до Миљковића, Пекића, Киша и Радована Белог Марковића.
Посебну вредност књиге представља, према оцени жирија, анализа преписке коју су Ћосић и Стругар водили од 1988. до Ћосићеве смрти, 2014. године. 
Миливоје Павловић је професор Факултета за културу и медије и председник Програмског савета РТС-а, а ово је његова петнаеста књига. Аутор је и дела ВЕНАЦ ОД ТРЊА ЗА ДАНИЛА КИША, једног о најпопуларнијих Гласникових издања у претходних неколико година. Награда Вукове задужбине за уметност биће му уручена на посебној свечаности.
Ова награда уједно представља и ново признање за Гласниково издаваштво у целини, чије су књиге и аутори у минулих неколико година награђени бројним престижним наградама у области културе и издаваштва у земљи и региону.