Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
КАПИТАЛИЗАЦИЈА ПЕНЗИЈСКОГ ОСИГУРАЊА
КАПИТАЛИЗАЦИЈА ПЕНЗИЈСКОГ ОСИГУРАЊА
саиздаваштво са Центром за либерално-демократске студије
прво издање
2008
16 x 23 цм
100 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0031-3
Пуна цена:
385,00 ДИН

Цена на сајту:
327,25 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

У мноштву трансформација у економији које прелазак из социјалистичког у капиталистички систем захтева, и у мноштву проблема које та промена и трансформације које она изискује отварају – проблем капитализације пензијског осигурања заузима значајно место.

Као и са другим аспектима економске транзиције, и са решењима из области пензијског осигурања, из различитих и веома компликованих разлога – Србија не само да је каснила и касни него је неизвесно до када ће са кашњењем да наставља.

Књигу Капитализација пензијског осигурања, коју су, као заједничко издање, Службени гласник и Центар за либерално-демократске студије објавили 2008. године, аутор Бошко Мијатовић је писао по поруџбини Центра за пензијско и инвалидско осигурање, како би, у контексту анализе дугорочне перспективе система јавног пензијског осигурања у Србији, испитао могућност стварања и функционисања резервног инвестиционог пензијског фонда.

Јасан, систематичан и прегледан начин на који Бошко Мијатовић пише, дајући језгровит преглед историје коју наша економија и економска мисао у одређеној области баштине, прецизно лоцирајући спорна места која их спречавају да дођу до ефикасног решења, указујући на моделе који се у другим економским системима примењују или су примењивани, и на основу свега тога нудећи предлог конкретних решења – чини његов текст занимљивим не само надлежнима у Центру за либерално-економске студије него и широј стручној јавности, што оправдава публиковање ове књиге и препоруку за њено пажљиво читање.