ПРАВО АДВОКАТУРЕ
ПРАВО АДВОКАТУРЕ
прво издање
2011
16 х 24 цм
228 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0878-4
Пуна цена:
550,00 ДИН

Цена на сајту:
467,50 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

У својој књизи Право адвокатуре  др Ђорђе Д. Сибиновић анализира адвокатуру као самостални предмет независне и диференциране гране права која своје место налази на граници јавно-правног и приватно-правног поља нормативне регулације. Ова књига издваја области у којима је адвокатура као професија регулисана посебним изворима права као и оне области у којима чини само део нормативне целине посвећен њеном положају. Довођењем у везу свих тих области, аутор успева да адвокатуру систематизује као посебно, самодовољно поље научне обраде, заснивајући аутентичну научну методологију приступа тако дефинисаном предмету.


Представљена књига
ПРАВО АДВОКАТУРЕ

24. Јун 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник је у четвртак, 23. јуна представљена књига Право адвокатуре др Ђорђа Д. Сибиновића.

О књизи су, поред аутора, говорили и рецензент проф. др Небојша Шаркић, адвокат др Мирослав Пауновић и уредник проф. др Јовица Тркуља.

Шаркић је нагласио да је аутор разрешио дилему – теоретичар или практичар и показао перфект у познавању теорије и адвокатске праксе.
„Сибиновићева књига делује као светионик у мраку – она је професионални идеал коме морамо тежити и ја вас позивам да је прочитате и следите мисли и идеје засноване на огромном теоријском знању и провери у пракси“, подвукао је он.

Пауновић је истакао да је реч о потпуно оригиналном делу, које је важно не само за припаднике правне професије већ и за све знатижељне припаднике тзв. слободних професија.
„Сибиновић је учинио част и одужио дуг професији на један ефективан и ефикасан начин“, рекао је он.

Тркуља је оценио да је прва врлина ове књиге то што је аутор добро одабрао и зналачки спојио правно-социолошки метод, који је кључни аспект и који се плодотворно ослања на историјско-правни, правнодогматски и упоредноправни метод.
„Реч је о једном свеобухватном и детаљном приступу и у том смислу ове књиге су јединствене, а Сибиновић није пуки аналитичар адвокатуре, њен одушевљени и некритични пропагандист који не затвара очи пред њеним слабостима“, оценио је он.

„Аутор критички анализира адвокатуру с различитих аспеката, а његова анализа добија на значају и уверљивости јер поред увида у стручну литературу он добро спаја резултате теоријских и емпиријских истраживања с његовим личним, дубоко проживљеним искуством“, додао је Тркуља.
„Слободно могу да закључим да је књига Ђорђа Д. Сибиновића на ову тему најбоља, ако ни због чега другог, зато што је једина.“

Сибиновић је напоменуо да се овом темом бави 21 годину и да је желео да открије о чему се у овој професији заправо ради.
„Ја мислим и да на Правним факултетима данас или за сто година мора постојати и предмет који се зове Право адвокатуре“, рекао је он. „Морају се увести те мале микродисциплине које у методолошко-научном смислу заслужују да се изборе за то место“, закључио је аутор.