ХОДОЧАШЋЕ У СОДОМУ
ХОДОЧАШЋЕ У СОДОМУ Роман
прво издање, 2022, 13 х 22 цм, 216 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2861-4
Пуна цена:
770,00 ДИН

Цена на сајту:
731,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
693,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Мало велико дело!

Замислите књигу на чијим је горњим редовима анђео, а на доњим се излежава ђаво, а да је увек неизвесно које редове читамо. Ево је. У рукама вам је приповедачко ходочашће, кратко, ефектно, брзопотезно, и кад је црно није без ведрине, сатиричних нота и хумора, а чије читање ће вам бити право ходољубље у Аћинову креативну свету земљу. Биће вам то незаборавно путовање са писцем чије дело ће трајати дуго у српском језику.

У доброј мери посвећена питању времена, ово испрва јесте и потом није књига краћих прича, али која се, напослетку, као магијом, у инвентивном трагу ауторовог ранијег романа, Полазећи од краја света, преображава и поприма романескни облик пред читаочевим очима. Тај преображај у роман, који се одиграва у башти, у сенци платана и бршљана, на окупу пишчевих ликова усред пандемије, опет је једна изванредна прича којом књига окончава и позива нас да књигу, у новом хоризонту, читамо изнова.           

Гојко Тешић

Приче су попут краћих или дужих посета другим световима.  А роман? Мораш да останеш и искључиво живиш у свету  који се рађа у роману.

Тако се мени и десило са Ходочашћем у Содому. Најпре сам посећивао разне светове. Потом сам, нашетавши се по тим световима, схватио да је, у неку руку, све то један и једини свет, који ме је заробио и нагнао да боравим у њему све док га нисам упознао као свет за себе, мој свет, наш свет. Различити светови су престали да постоје. Постојао је само он, тај романескни свет налик калеидоскопу. Иако романескан, за мене је био стваран, јер иначе се не би ни родио.

 Ј . А.

Књижевна награда „Миодраг Булатовић“ у области карневализоване, гротескне и фантастичне књижевности за најбољи роман објављен у 2021. И 2022. години коју је расписала ЈУ Народна библиотека „Његош“