Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
НАДНИЦЕ У ЕКОНОМСКОЈ ТЕОРИЈИ II
НАДНИЦЕ У ЕКОНОМСКОЈ ТЕОРИЈИ II Књига II: надница као исход преговарања
прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 624 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-0766-4
Пуна цена:
1.595,00 ДИН

Цена на сајту:
1.515,25 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Док је у првом тому аутор понудио преглед релевантних теорија наднице, од Адама Смита до савремених теоретичара, предочавајући читаоцу општу слику овог комплексног проблема, у другом делу почиње са конкретизацијом, позабавивши се техником утврђивања наднице у контексту механизама преговарања.

У првом делу овог, другог дела, Стојановић читаоца упознаје са кључним темама које се јављају у економској анализи синдиката и колективног преговарања.

Предочава моделе преговарања, посебну пажњу посвећујући њиховим трансформацијама које су се одвијале паралелно са прогресом технологије преговарања.

И коначно, у трећем, последњем делу овог тома и ове тематске целине, бави се макроекономским консеквенцама микроекономских решења на тржишту рада.  

Како истиче аутор, његов рад за циљ нема закључак стандардног типа. Реч је о књизи која „не представља аналитички напор усмерен на то да се докаже једна једина теза, већ покушај да се читалац упозна са кључним теоријским и аналитичким идејама без којих је дубље разумевање функционисања тржишта рада и утврђивања надница незамисливо“.