КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЗАШТИТИ УЗБУЊИВАЧА
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ЗАШТИТИ УЗБУЊИВАЧА Према стању законодавства од 5. јуна 2015.
прво издање, 2015, 16 х 24 цм, 116 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-1940-7
Пуна цена:
550,00 ДИН

Цена на сајту:
522,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
495,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Претходно информисање о начину узбуњивања и заштити од штетних последица од суштинског је значаја за успешно остваривање права из овог закона. Коментар Закона о заштити узбуњивача пружа читаоцима смернице за боље разумевање и примену законских одредаба, упознавање са институтом узбуњивања и његовим значајем и међународним стандардима у овој области. Аутори прегледно представљају мноштво законских новина, стављајући их у контекст позитивног права. Искуство сарадње са светским експертима у свим фазама израде законског текста, размена мишљења на бројним јавним дебатама као и изнети ставови стручне јавности уткани су у тумачење законских норми и представљају вредност размене најбољих пракси у области заштите узбуњивача.

Закон о заштити узбуњивача представља један од виталних закона у области борбе против корупције у правном систему Републике Србије. У Коментару су објашњене специфичности које овај закон уводи у правни систем Републике Србије, појмови и правни институти, врсте и поступак заштите узбуњивача и лица која сагласно Закону уживају заштиту као узбуњивачи.

О ауторкама

Мирјана Мартић, судија Прекршајног суда у Београду и национални представник при ГРЕКО и Канцеларији УН за питања дроге и криминала. Члан Преговарачке групе за поглавље 23 (Реформа правосуђа и основна права) и 32 (Финансијска контрола). Члан радне групе за израду Нацрта Закона о заштити узбуњивача и пратећих подзаконских аката.

Маријана Шарац, судија Прекршајног суда у Београду. Учествовала је као члан радне групе у  изради Нацрта  Закона о заштити узбуњивача и пратећих подзаконских аката.