КРЛЕЖА И СРБИ
Поглед у књигу
КРЛЕЖА И СРБИ
прво издање, 2012
17 х 24 цм
220 стр.
броширан повез
латиница
978-86-519-1268-2
Пуна цена:
660,00 ДИН

Цена на сајту:
396,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
396,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
396,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Сматрам важним да се баш у оваквом једном смутном времену појави књига о Крлежи, као што је Поповићева: непретенциозна у давању судова и оцена – у правом смислу непристрасна хроника која говори језиком писца самог и блиских му људи и из које се могу упознати све осцилације Крлежине према српским интелектуалцима, према Србима и Србији, према Београду и слично.

Важно је данас скренути пажњу на Крлежино настојање да се повезује са истакнутим Србима, књижевницима и политичарима, па макар то било и на штету њиховог народа, пошто се једино тако може стећи увид у збивања у култури и политици некадашње Југославије и разумети оно до чега је дошло после њеног распада.

Радован Вучковић

Књига београдског књижевног хисторичара и опсесионираног кронографа Радована Поповића прати, годину за годином, од 1912. па до 1981, Крлежине посјете Србији, рефлексије о тој земљи, сукобе и дружења, те све детаље у пишчевој животној и литерарној кронологији који се тичу србијанске јавне сцене... Он не изневјерава позицију изнимно дискретна проматрача... Поповић остаје пажљив како достојанству свога главног јунака, тако и према чињеници да и будалаштине знају бити повијесно релевантне... Аутор ове књиге никада се не појављује као арбитар, нит читатељу каже шта он заправо мисли о Крлежи и Србима, него попут добра суца у ногометној утакмици, невидљиво уђе и једнако невидљив изађе из своје књиге  ...

Миљенко Јерговић

(Вијенац, Загреб, 4. јун 1998)