Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
КРАТКА ЕКОНОМСКА ИСТОРИЈА СВЕТА
Поглед у књигу
КРАТКА ЕКОНОМСКА ИСТОРИЈА СВЕТА Од палеолитског доба до данас
превела Весна Петровић
прво издање
2011
15 х 23 цм
712 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0877-7
Пуна цена:
2.530,00 ДИН

Цена на сајту:
2.403,50 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

У овој класичној књизи покривен је период економске историје света од праисторијског доба до данас, а њен аутор посебно истражује узроке различитог богатства међу народима. Ово издање Кратке економске историје света обухвата и запањујуће промене које се у светској економији дешавају од 1989. године. Као историја глобализације, оно покрива и најновије догађаје у Европској унији, Источној Азији и земљама у транзицији. Свеобухватно и од светског значаја, изванредно је илустровано и садржи ажурирану библиографију која читаоце упућује на релевантну литературу. Доступно на једанаест језика, укључујући шпански (друго издање), француски, немачки (два тома), пољски и кинески, прикладно је и за свршене и за несвршене студенте економске историје Европе, историје глобализације и историје развоја света.Кратка економска историја света - промоција 24.01.2012.

Представљене две нове књиге из Економске едиције

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак, 24. јануара представљене су књиге Кратка економска историја света Рондо Камерона и Лари Нила и Овог пута је другачије Кармен Р. Рејнхарт и Кенет С. Рогофа.

О књигама су говорили: Божо Стојановић, Бошко Мијатовић и Гордана Милосављевић Стојановић.

Због чега су неке државе богате а неке сиромашне, да ли је светска економска криза изненађење за економисте и да ли личи на претходне кризе којих је у историји било више пута, да ли учимо на грешкама из прошлости?

На ова и још многа питања покушавају да одговоре врхунски економски стручњаци у делима Кратка економска историја света и Овог пута је другачије.

У Краткој економској историји света – Oд палеолитског доба до данас, аутори истражују узроке различитог богатства међу народима, са посебном пажњом на глобализацијске процесе. Због чега одређене државе стављају акценат на економском јачању, а друге на снажном монарху.

У књизи ироничног наслова Овог пута је другачије, иначе економисти који су предвидели актуелну економску кризу, анализирају осам векова финансијске неразборитости, са грешкама државе, банкарским паникама и инфлационим ударима, од средњевековног смањења процента злата у новцу до савремене хипотекарне кризе.

Док је Кратка економска историја света штиво прилагођено и лаицима, и као такво важно за познавање опште културе света, Овог пута је другачије јесте академска књига која обилује статистиком, али је због своје теме постала бестселер.