Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
КРАТКА ЕКОНОМСКА ИСТОРИЈА СВЕТА
Поглед у књигу
КРАТКА ЕКОНОМСКА ИСТОРИЈА СВЕТА Од палеолитског доба до данас
превела Весна Петровић
прво издање
2011
15 х 23 цм
712 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0877-7
Пуна цена:
2.530,00 ДИН

Цена на сајту:
2.150,50 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

У овој класичној књизи покривен је период економске историје света од праисторијског доба до данас, а њен аутор посебно истражује узроке различитог богатства међу народима. Ово издање Кратке економске историје света обухвата и запањујуће промене које се у светској економији дешавају од 1989. године. Као историја глобализације, оно покрива и најновије догађаје у Европској унији, Источној Азији и земљама у транзицији. Свеобухватно и од светског значаја, изванредно је илустровано и садржи ажурирану библиографију која читаоце упућује на релевантну литературу. Доступно на једанаест језика, укључујући шпански (друго издање), француски, немачки (два тома), пољски и кинески, прикладно је и за свршене и за несвршене студенте економске историје Европе, историје глобализације и историје развоја света.Кратка економска историја света - промоција 24.01.2012.

Представљене две нове књиге из Економске едиције

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак, 24. јануара представљене су књиге Кратка економска историја света Рондо Камерона и Лари Нила и Овог пута је другачије Кармен Р. Рејнхарт и Кенет С. Рогофа.

О књигама су говорили: Божо Стојановић, Бошко Мијатовић и Гордана Милосављевић Стојановић.

Због чега су неке државе богате а неке сиромашне, да ли је светска економска криза изненађење за економисте и да ли личи на претходне кризе којих је у историји било више пута, да ли учимо на грешкама из прошлости?

На ова и још многа питања покушавају да одговоре врхунски економски стручњаци у делима Кратка економска историја света и Овог пута је другачије.

У Краткој економској историји света – Oд палеолитског доба до данас, аутори истражују узроке различитог богатства међу народима, са посебном пажњом на глобализацијске процесе. Због чега одређене државе стављају акценат на економском јачању, а друге на снажном монарху.

У књизи ироничног наслова Овог пута је другачије, иначе економисти који су предвидели актуелну економску кризу, анализирају осам векова финансијске неразборитости, са грешкама државе, банкарским паникама и инфлационим ударима, од средњевековног смањења процента злата у новцу до савремене хипотекарне кризе.

Док је Кратка економска историја света штиво прилагођено и лаицима, и као такво важно за познавање опште културе света, Овог пута је другачије јесте академска књига која обилује статистиком, али је због своје теме постала бестселер.

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.