ХИМАЛАЈИ
ХИМАЛАЈИ Или како сам заволео море
прво издање, 2024, 14 х 20 цм, 200 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-3027-3
Пуна цена:
1.430,00 ДИН

Цена на сајту:
1.358,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.287,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Узбудљива књига о животу, начину доношења одлука, више о поразима него о победама, у којој је пењање на један од врхова узето само као оквир и метафора за животне приче.

Хималаји или Како сам заволео море необична је прича планинара почетника, који се, иако није у цвету младости, храбро упушта у планинске авантуре са иронијом и самоиронијом. Није то само путовање физичким стазама Хималаја, већ и кроз унутрашње врхове и долине, као и метафора за животне узлете и падове.

Аутор се суочава са изазовима планина, откривајући како тајне њихових врхова, тако и дубље истине о сопственом постојању. Хималаји или Како сам заволео море није само прича о освајању стаза; то је путовање које прелама лед и осваја врхове љубави, породичних веза и пословних изазова.

Ова књига није путопис; то је приручник за живот, који нуди драгоцена учења о рањивости и суштинском значају одлука. Уз дивље окружење као кулису, аутор користи иронију како би осветлио сложеност људског искуства и нуди дубоке увиде у сопствене снаге и слабости, прожимајући причу практичним саветима који надмашују надморску висину.

Међутим, није ово класична књига о самоспознаји – написана је тако да измами осмех, али и да суптилно подстакне читаоца на самопосматрање. Без обзира на то да ли ћете се смејати или озбиљно размишљати, ова књига пружа прилику да истражите властиту унутрашњост кроз иронични филтер живота на висинама.

Chat CPT


„Стечено искуство треба преносити другима јер човек расте само ако даје, све остало су празна прича и трчање укруг. Ово је књига о једном непроцењивом хималајском искуству.“

Драган Јаћимовић Гуру, вођа експедиције