МИЛИСАВ САВИЋ
Поглед у књигу
МИЛИСАВ САВИЋ
прво издање, 2011.
13 х 21 цм, 208 стр.
броширан повез, ћирилица
978-86-519-0930-9
Пуна цена:
770,00 ДИН

Цена на сајту:
154,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
154,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
154,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Водич кроз поетички и интимни свет Милисава Савића : једна аутобиографија : једна биографија : један потпис : шеснаест изабраних прича : шеснаест пишчевих коментара уз приче : четири текста о писцима и писању : три кратка састава на задате теме : седам смртних задовољстава : седам најдражих градова : пет најружнији речи : пет најлепши речи : више од тридесет фотографија са потписима писца : књига сочног језика, у којој се смењују смех и плач, страст и сета, људска ширина и тескоба...

Гласников водич кроз интимни свет писаца

06. Октобар 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник, у среду 5. октобра, представљена је нова Гласникова колекција „Један према један“, коју је осмислио уредник Горан Петровић, а чије прво коло чине три књиге – водичи кроз свет Љубице Арсић, Зорана Ћирића и Милисава Савића

О књигама су говорили уредник Горан Петровић и троје поменутих аутора.

„Колекција је замишљена као тачка отпора – увећати човека, у овом случају увећати писца, вратити му простор, до мере читавог једног поетичког и интимног света – за оне који се први пут сусрећу са његовим стваралаштвом, то је најбољи могући почетак“, рекао је Петровић. „За оне који његово стваралаштво добро познају и воле – то је најбољи могући преглед, који подсећа да размере само једног човека, само једне књиге, само једне људске приче нису тек тако самериве и да се оне једино могу представити један према један“, објаснио је он.

Сваки бедекер чини аутобиографија и биографија, неколико изабраних прича, сећања аутора на детињство, књижевне почетке, личне фетише, избор ружних и лепих речи, и најкарактеристичније фотографије.

„Раздаљине су скраћене на неколико часова путовања, природа уоквирена у еко и аква-паркове, читаве библиотеке сабијене у справицу величине малог прста, а човек је постао све мањи и мањи“, рекао је Петровић.

Милисав Савић је истакао да је своју књигу правио по узору на књигу Милоша Црњанског Итака и коментари, једну од првих књига постмодернизма, односно тоталне књижевности. „Написана је са доста носталгије, такође у духу Црњанског и његове мисли да је живот комендијант случај, а мени се све чини као шака пепела“, закључио је он.