ЕМАУС
ЕМАУС
саиздаваштво са PAIDEIA, превела Ана Србиновић, прво издање, 2022, 13,97 х 20,5 цм, 136 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2558-3
Пуна цена:
770,00 ДИН

Цена на сајту:
731,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
693,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Чаролија која је управљала том породицом, везујући свако рођење за неку смрт, укрстила се с протоколом нашег осећања, према ком је сваки грех био повезан с неком казном.

Постоји једна једина тама, за све нас. Комплексна питања идентитета, породице, живота и смрти формирају трагичну драматургију овог романа. Емаус је књига о сазревању духа. Горки одговори и неизговорена питања бришу границе између дечијег и света одраслих. Вероватно писац насловом намерно упућује на библијску причу о два путника који срећу Месију на путу ка Емаусу, не знајући да је путник који замишљено ломи хлеб управо васкрсли Син Божији.

Ту причу највише воле и четири младића из средње класе, васпитавани као узорни католици, који се труде да следе своје јеванђеоске узоре и сачувају хришцанске врлине. Али пријатељство са девојком Андре из аристократске породице отвара сасвим другачије перспективе у њиховим животима. Бог није само тамо где га очекујемо већ и тамо где му се најмање надамо. Животе које су раздвојиле друштвене класе спаја заједнички бол.