Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
ИСКУШЕЊА ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ
ИСКУШЕЊА ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 528 стр.
броширан повез, ћирилица
978-86-519-0735-0
Пуна цена:
1.375,00 ДИН

Цена на сајту:
330,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Представљена књига ИСКУШЕЊА ЕКОНОМСКЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ
11. Октобар 2011.
У Клубу – књижари – галерији Гласник je у уторак, 11. oктобра представљена књига Искушења економске политике у Србији Љубомира Маџара.

О књизи су, поред аутора, говорили Борис Беговић, Божо Стојановић и Бошко Мијатовић.

Беговић и Стојановић су констатовали да аутор у својој најновијој књизи истражује могуће домете критике економске политике уопште, са посебним нагласком на Србију.

Они су се сагласили у оцени да Маџар у својој књизи закључује да део заната експерата и професионалаца јесте градња мостова према институцијама и званичницима који треба да прихвате и реализују њихове предлоге и препоруке.

„Разумевање за тешкоће практичне реализације треба код оних који дају препоруке да буде део мудрости ако не већ експертизе“, сматра Маџар. „Само тако биће избегнут, а где се појави, превазиђен антагонизам између оних који дају предлоге и препоруке и оних којима су те поруке из света науке упућене, jер без конструктивне и здраве комуникације на тој релацији, свака критика и саветовање са пратећим препорукама биће испразни и непродуктивни“, оценио је он.

Маџарев полазни став јесте да је уобичајена критика владиних економских политика обично незадовољавајућа – не само стога што ни економисти, ни економска наука немају дефинитивне и поуздане одговоре на сва питања, већ и стога што се често занемарују политичка и друга ограничења која у одређеној мери везују руке политичарима приликом избора политика. Тај свој изазован став Маџар темељно образложе и аргументовано и полемички брани.