КОМПАНИЈСКО ПРАВО РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
КОМПАНИЈСКО ПРАВО РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Савремене тенденције развоја и институти комунитарног права
саиздаваштво са Институтом за упоредно право, прво издање, 2023, 20 цм, 136 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2989-5
Пуна цена:
2.420,00 ДИН

Цена на сајту:
2.299,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
2.178,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Ауторка ове монографије проф. др Маријана Дукић Мијатовић дефинише […], важеће национално законодавство наше земље у овој области, али посвећује и велику пажњу комунитарном праву, односно, друштвима основаним на европском простору која морају да допринесу побољшању пословне активности, како у земљама чланицама ЕУ, тако и ван ове организације. У овој монографији налазимо и праксу, али и упоредноправни преглед регулисања многих питања везаних за статус привредних субјеката. Нарочита пажња се поклања актима Европске уније у овој области, што представља значајан допринос у даљем регулисању ове материје код нас, као и дефинисања даљих корака у увођење нових форми које налазимо у ЕУ у нашу легислативу, а што је већ започето пре неколико година, тачније 2018, док се имплементација очекује од 1. јануара 2025. године.

Сигурно је да ће ова монографија бити конструктиван водич у проучавању ове материје, а осим тога, ова монографија ће моћи да се користи и као допунска уџбеничка литература.

Извод из предговора
Академика, проф. емеритуса др Мирка Васиљевића,
Проф. др Владимира Чоловића и
Проф. др Владимира Марјански