ОБАВЕЗНА ОСИГУРАЊА У САОБРАЋАЈУ И НАКНАДА ШТЕТЕ
ОБАВЕЗНА ОСИГУРАЊА У САОБРАЋАЈУ И НАКНАДА ШТЕТЕ
саиздаваштво са Дис публиком
прво издање
2011
17 х 24 цм
366 стр.
тврди повез
латиница
978-86-519-0687-2
Пуна цена:
550,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Представљена књигa
ОБАВЕЗНА ОСИГУРАЊА У САОБРАЋАЈУ И НАКНАДА ШТЕТЕ

07. Април 2011.

У Клубу – књижари – галерији Гласник је у четвртак, 7. априла, представљена књига Обавезна осигурања у саобраћају и накнада штете, групе аутора коју чине проф. др Здравко Петровић, проф. др. Владимир Чоловић и проф. др Наташа Мрвић Петровић.

О књизи су, поред Петровића и Чоловића говорили и професор Универзитета Унион Јован Ћирић, рецензент књиге проф. др Предраг Шулејић, и уредник проф. др Јовица Тркуља.  

 „Доношењем Закона о обавезном осигурању у саобраћају, у Србији је коначно, материја обавезних осигурања у саобраћају регулисана посебним законским актом. Значај обавезних осигурања у саобраћају је велики и изузетно значајан. Аутори су у овој књизи обрадили сва најважнија питања која се тичу обавезних осигурања у саобраћају. Рад обухвата сва питања које регулише Закон о обавезном осигурању у саобраћају, али се не може рећи да представља и коментар овог закона. Посвећена је пажња великом броју питања која се тичу обавезних осигурања у саобраћају, а која су предмет регулисања других аката, не само законских и унутрашњих. Посебна пажња је посвећена накнади штете, са свим њеним аспектима код ове врсте осигурања.

Ова књига ће послужити лицима запосленим у осигуравајућим друштвима, судијама, запосленима у Удружењу осигуравача, Гарантном фонду, као и запосленим у Народној банци, Министарству финансија и другим државним органима. Такође је намењена и онима који се баве упоредним проучавањем законодавства у овој области, лицима у страним земљама која се баве овом материјом или су запослена у институцијама која се, на било који начин, баве овом облашћу. Најзад, књига ће користити свима онима који су учесници у саобраћају“.

(проф. др Јовица Тркуља)