Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција СЛИКА И РЕЧ
ГРАДОВИ
ГРАДОВИ
треће, допуњено издање, 2016, 20 х 24,5 цм, 158 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2016-8
Пуна цена:
1.210,00 ДИН

Цена на сајту:
1.149,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.089,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Градови су изузетни поетско-путописни есеји професорке, књижевнице и новинарке Сање Домазет, која на нов и оригиналан начин представља светске метрополе (Париз, Лондон, Венецију, Берлин, Њујорк итд.). Пишући о најпознатијим градовима света, ауторка открива које су значајне личности у њима боравиле и стварале, слика атмосферу која влада на улицама, анализира уметничка дела у познатим и скривеним музејским збиркама. Сања Домазет обојила је путописе ренесансним духом свезнања и интимним доживљајем стварности. Својом ерудицијом и самосвојном поетиком она ствара непоновљиве путописне доживљаје који нам откривају ново лице града и тајне његових житеља.

Књига је вишеслојна и стога подједнако занимљива како онима који се на путовање спремају (да их упути у скривене тајне планиране дестинације), тако и онима који су већ посетили описану метрополу (да им допуни знање и утисак о месту са кога су се вратили понекад несвесни свега што су видели). Књига је корисно штиво како радозналим путницима тако и професионалцима који ће захваљујући необичном углу гледања и разноликости интересовања ауторке употпунити своје знања и обогатити видокруг у коме се крећу. Поред сјајних текстова Градови су илустровани необичним фотографијама које ово издање чине репрезентативним не само у садржинском већ и у визуелном смислу.

Путујте скривеним улицама, обиђите метрополе у којима нисте били или се вратите на скривена места која сте пропустили у градовима кроз које вас води Сања Домазет.
Књига пружа чаробну авантуру путовања уз необичног водича – Сању Домазет.
Отворите књигу и отпутујте у најлепше градове света, открите њихову уметност и архитектуру, скривена места и познате житеље.