Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција АЗБУЧНИ РЕД
ЧУДЕСНИ ПОДВИЗИ АЗБУЧКА ПРВОГ У ТРИДЕСЕТ СЛОВА
ЧУДЕСНИ ПОДВИЗИ АЗБУЧКА ПРВОГ У ТРИДЕСЕТ СЛОВА
треће издање, 2020, 14,5 x 20 цм, 160 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-1966-7
Пуна цена:
880,00 ДИН

Цена на сајту:
704,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
704,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
704,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Из лексикона „Ко је ко у АзБучном реду“:

АЗБУКА – утврђен ред слова.

[...]

АЗБУЧКО ПРВИ – владар који је у почетку био познат само по својој царској ризници са неизбројивим златницима, хиљадама царских шпајзова крцатих теглама пекмеза, слатког од купина... А онда је своје царство, описменивши се, такорећи опасуљивши се, проширио у свет књига, највеће пространство од свих познатих пространстава. Они који читају могу га тамо и даље видети како језди, час друмовима, час изнад мора, час између звезда, кочијама у које је упрегнуто тридесет пропетих, дивних слова – цела азбука.

[...]

АЗБУЧНИ РЕД – нова колекција Службеног гласника посвећена свету књига.

[...]

АЛЕКСИЋ ДЕЈАН – (1972) написао је петнаестак песничких и прозних књига за децу и за њих добио бројне награде. Аутор је и неколико позоришних комада за децу. Посебно је цењен као познавалац живота и дела цара Азбучка Првог, чиме је заслужио и Награду Змајевих дечјих игара. (Користимо прилику да му честитамо!)

[...]

ПЕТРОВИЋ ГОРАН – (1961) уредник ове колекције, писац засад недовршеног лексикона „Ко је ко у АзБучном реду“.

[...]

ТИЛИНГЕР ЛУКА – (1990) бави се ликовном опремом књиге и анимацијом. Уш словождерка појела је остатак овог пасуса, у којем би иначе била описана његова успешна вишедеценијска каријера.

[...]

 ЧУДЕСНИ ПОДВИЗИ АЗБУЧКА ПРВОГ У ТРИДЕСЕТ СЛОВА – прва књига, књига А у колекцији АзБучни ред, књига маштовита, духовита... Једина њена мана је то што има крај. Мада се увек може читати и из почетка, без обзира на то колико година има онај у чијим је рукама.

[...]

ШУШНУТИ – произвести кратак, слаб шум. Примера ради, тако што листате прве странице бесконачног света који краће зовемо: књига.

[...]

Награда „Раде Обреновић“, коју додељују Змајеве дечје игре, додељена је Дејану Алексићу за књигу ЧУДЕСНИ ПОДВИЗИ АЗБУЧКА ПРВОГ У ТРИДЕСЕТ СЛОВА.