РАЗУМЕТИ УМЕТНОСТ
РАЗУМЕТИ УМЕТНОСТ Историја, језици, епохе, стилови
превела с италијанског Бојана Алексић, прво издање, 2016, 22 х 26,5 цм, 384 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-1981-0
Пуна цена:
4.400,00 ДИН

Цена на сајту:
4.180,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
3.960,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Ова књига ће вам помоћи да разумете језик, изражајна средства и симболе уметности. Истовремено, она је и универзална историја уметничког израза, од пећине Алтамира до ренесансе, импресиониста и нових тенденција савремених уметника. Више од 1000 слика у боји на занимљивом путовању откриће вам све тајне сликарства, скулптуре, архитектуре, цртаних филмова и фотографије.

Ликовна уметност, као и књижевност, музика или игра, користи шифровани језик. Ова књига открива тајне шифре уметничког изражавања и учи нас како да разумемо и тумачимо језик слика. Преко мноштва илустрација у првом делу књиге упознаћемо се с разним фазама израде уметничког дела и техникама које уметници користе: од  проучавања форми до представљања простора, од симетрије до линија људске фигуре, од светла до структуре и улоге боја итд.

У другом делу, хронолошким редом, од античких до средњовековних времена, од ренесансе до савременог доба, представљена су најважнија дела у историји уметности.

Ова књига је неопходно средство и драгоцен водич кроз свет дела и уметника који су оставили најдубљи траг у историји уметности.