Налазите се | Аутори - Дејан А. Милић
Дејан А. Милић
Дејан А. Милић (Пирот, Србија, 1972)

Образовање: Правни факултет Универзитета у Београду, правосудни испит, царински испит. Последипломске студије на Правном факултету Универзитета Унион - смер: медијско право. Страни језици: енглески, француски.

Запослен у Агенцији за борбу против корупције. Раније запослен у Окружном суду у Београду, Републичком јавном тужилаштву Србије (саветник Републичког тужиоца за односе с јавношћу), Управи царина Републике Србије (самостални саветник за прекршаје, виши царински инспектор - начелник одељења за царинске истраге, предавач у Школском центру Управе царина за предмет "Царински систем и царински поступак") и у Уставном суду Србије (саветник за односе с јавношћу).

Реторика и говорништво: Године 1994. освојио прво место на Такмичењу у говорништву студената Правног факултета у Београду у категорији слободна тема. Године 1995, прво место на Такмичењу у говорништву студената Правног факултета у Београду и титула "најбољи међу најбољим говорницима". Године 1997, друго место на Савезном такмичењу у говорништву СРЈ. Сарадник Института за реторику Правног факултета у Нишу (1997 - 2001. године). Године 1998. члан жирија на Такмичењу у говорништву студената Правног факултета у Београду. Један од оснивача и први извршни директор (2001. године) Центра за беседништво "Институтио ораториа" на Правном факултету Универзитета у Београду. Напустио Центар. Хонорарни предавач реторике на Правном факултету Универзитета Унион у Београду (од школске 2006/2007. године) и на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум у Београду (школске 2007/08. године). Ранији предавач реторике на Војној академији копнене војске у Београду (школска година 2001/02. година). Предавач на више од тридесет семинара из области реторике, медија и комуникација у Србији и Републици Српској. Од 2005. године стални члан жирија Републичког такмичења у говорништву ученика средњих школа Србије.

Сарадник Центра за унапређивање правних студија (ЦУПС) на различитим пројектима од 1999. године. Од јануара 2005. до септембра 2007. године секретар редакције часописа "Херетикус" у Београду. Сада, члан редакције.
Објавио следеће књиге: "Угризао сам месец" (роман), Цинема десигн, Београд, 2003; "Политичка беседа модерне Србије"(хрестоматија),Номос, Београд, 2004; "Српски политички говор модерног доба" (хрестоматија), Службени гласник РС, Београд, 2006; друго допуњено издање - Службени гласник и Завод за уџбенике и наставна средства, Београд 2011. "Др Драгољуб Јовановић - Човек који је дисао борбом" (монографија), Истраживачко-издавачки центар ДС, Београд, 2007; "Ноћ дуга годину дана - Винковачки ратни игроказ 1990 - 1991. године" (сећања, документаристика), Правни факултет Универзитета у Београду - Досије Студио, Београд, 2009.

Објавио више чланака, приказа и интервјуа о реторици, историји и политици у часописима "Херетицус", "Култура полиса" и "Правни записи", у недељницима "НИН", "Европа", у листовима "Политика", "Данас", "Блиц", "Прес", "Вечерње новости", "Глас јавности", "Франкфуртске вести", "Слобода" (Пирот)....

У дневном листу "Данас" објављује колумну Два цванцика.
СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ ГОВОР МОДЕРНОГ ДОБА
Поглед у књигу
СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ ГОВОР МОДЕРНОГ ДОБА
Књига Српски политички говор модерног доба, Дејана Милића, плод је дугогодишњег истраживања и практичног рада у области беседништва, које је аутор остварио прво као успешан такмичар у беседништву и, потом, као истакнути предавач на многобројним курсевима и семинарима из реторике. Циљ књиге је да помогне да се наши јавни делатници и њихов језик ослободе наслага прошлости у виду бирократског жаргона, улизичких хвалоспева, изанђалих фраза, и непотребних туђица.'
саиздаваштво са Заводом за уџбенике
друго допуњено издање, 2011
16 х 24 цм
772 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1045-9
978-86-7549-513-0
Пуна цена:
1.980,00 ДИН

Цена на сајту:
1.188,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)