Налазите се | Аутори - Гвозден Ерор
Гвозден Ерор
Гвозден Ерор

Рођен је 1946. године у Београду, где се и школовао. Дипломирао је на Филолошком факултету (Одсек за општу књижевност са теоријом књижевности) 1968. године. На истом факултету је завршио постдипломске студије јануара 1971. године (магистарски рад: Симо Матавуљ и француска књижевност), и одбранио докторску дисертацију (Милош Савковић – књижевни историчар и компаратист) 1982. године.

Од 1965. године објављује најпре текстове о појединим савременим страним писцима (у Видицима, Студенту и Књижевности), а потом радове из књижевне теорије, историје књижевности и компаратистике, поглавито у Филолошком прегледу и Књижевној историји. Такође је сарађивао у Умјетности ријечи, Зборнику Матице српске за књижевност и језик, Делу, Књижевној критици, Летопису Матице српске, часопису Трећи програм, и другде.

Од 1972. године ради у Институту за књижевност и уметност у Београду, најпре као самостални истраживач, потом научни сарадник те научни саветник, у оквиру научноистраживачког Пројекта "Упоредна истраживања српске књижевности".
КЊИЖЕВНИ ИСТОРИЧАР МИЛОШ САВКОВИЋ
КЊИЖЕВНИ ИСТОРИЧАР МИЛОШ САВКОВИЋ
У сажетом животопису, који – као да представља дело у малом – успешно врши и улогу увода у целу студију, аутор прати Милоша Савковића од родитељског дома, основне школе и крагујевачке гимназије, преко студија, у семинару Павла Поповића, затим у Лајпцигу, па у Паризу, до професуре у Другој београдској, кроз књижевну, просветну и научну делатност до ратних невоља, раду у штабу Првог батаљона НОВ Србије и мученичке смрти.'
прво издање
2008
11 x 17,7 цм
167 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-7549-792-9
Пуна цена:
550,00 ДИН

Цена на сајту:
467,50 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.