Налазите се | Аутори - Дејвид Мекензи
Дејвид Мекензи

Дејвид Мекензи

Дејвид Мекензи (енгл. David Mackenzie; 10. јун 1927), професор Универзитета Северна Каролина, аутор је биографија знаменитих првака српске историје. После биографија Илије Гарашанина и Драгутина Димитријевића Аписа, његова нова књига је посвећена Јовану Ристићу.

Његова каријера била је заснована на руско-српским односима. Много је писао o Русији, још више o Србији. За Србију је почео да се интересује у време студија историје на Колумбија универзитету. Професор Филип Мозли, који је врло много знао o историји Србије и Русије, предложио му је да за дисертацију узме тему Српско-руски односи у време балканске кризе 1878. Код др Гојка Ружичића учио је српски годину дана, и почео да чита лаку прозу Слободана Јовановића. Године 1955. Мекензи долази у Европу. Шест месеци је проучавао архиву у Бечу.

СТОЈАН ПРОТИЋ – СРПСКИ НОВИНАР И ДРЖАВНИК
СТОЈАН ПРОТИЋ – СРПСКИ НОВИНАР И ДРЖАВНИК
Предмет ауторове анализе су животни пут, политичка каријера и место у историји Стојана Протића, чији је живот блиско повезан са скоро свим догађајима у политичкој историји Србије у периоду од 1880. до 1923. године. Протић је био истакнути српски државник, вођа у националној Радикалној странци Србије, први премијер Југославије 1918. године, изузетно способан и утицајан новинар.'
превео Живота Ивановић
саиздаваштво са „Политиком“ а. д.
прво издање
2008
16 x 24 цм
185 стр.
броширан повез
латиница
978-86-7549-887-2
Пуна цена:
440,00 ДИН

Цена на сајту:
49,50 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.