Налазите се | Аутори - Хосе Бергамин
Хосе Бергамин

Хосе Бергамин, шпански песник, писац и есејиста, ангажовани интелектуалац, републиканац и, у исто време, католик, пријатељ Луиса Буњуела и најутицајнијих европских уметника и интелектуалаца, једна је од најупечатљивијих фигура европске уметничке и интелектуалне сцене двадесетог века.

Бергамина је читавог живота ишао против главних струја, спајајући у својој личности, у своме ангажману, оно што се сматра неспојивим - борбу за републику и католичанство, рецимо. Није, стога, необично што је исписао силне странице о католичким опсесијама с једне стране, а да је, с друге, управо немилосрдно критиковао само католичанство. Борац против баналности, са изграђеним уметничким инстинктом, бескомпромисан, Бергамин је увек бивао у самом средишту најважнијих уметничких, али и политичких догађаја века.

САНЧО ПАНСА У ЧИСТИЛИШТУ
Поглед у књигу
САНЧО ПАНСА У ЧИСТИЛИШТУ
Шпански писац и есејиста, Хосе Бергамин је оставио незаобилазан траг у европској мисли. Његове истанчане рефлексије, које се тичу многих животних и политичких питања, од мистицизма и религије до књижевности и стварања, по много чему су драгоцене и незаборавне, и позивају нас да учимо из њих, водимо дијалог с њима, да бисмо напослетку сазнали на чему смо са собом и са светом.'
превела Александра Манчић
прво издање, 2012
12 х 20 цм
328 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1183-8
Пуна цена:
660,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
220,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
220,00 ДИН
+ (трошкови доставе)