Налазите се | Аутори - Кејт Неш
Кејт Неш

Кејт Неш

Кејт Мари Неш (енгл. Kate Marie Nash; Даблин,  Ирска, 6. јул 1987) је ирско-британска кантауторка.

Биографија

Рођена је у Даблину, у Ирској, али се још као дете са породицом преселила у Енглеску, и то у Хароу, предграђе Северног Лондона. Као мала је научила да свира клавир, а волела је и глуму, која јој је била приоритет. Међутим, пошто није примљена у позоришну школу у Бристолу, одлучила је да се у потпуности посвети музици, па је уписала Лондонску школу за извођачке уметности и технологију. Имала је неколико кратких наступа на којима је представљала своје песме, а неке од њих је поставила на Интернет сајт „Мајспејс“, где су од стране посетилаца добиле позитивне критике.Нешова је тада унајмила менаџера и склопила уговор са лондонском издавачком кућом „Моши моши рекордс“. У фебруару 2007. објавила је дупли сингл — „Caroline's а Victim/Birds“, и за песму „Caroline's a Victim“ снимљен је видео спот који је неколико пута приказан на телевизијском каналу „МТВ 2“. Своју прву турнеју, која је обухватила Велику Британију, Кејт је започела недуго после објављивања свог првог сингла.

Издавачку кућу „Моши моши рекордс“ у марту 2007. заменила је издавачком кућом „Фикшон рекордс“, која је издала њен други сингл „Foundations“. Неочекивано, песма постаје хит који је провео две недеље на самом врху топ-листи.Током лета 2007, Нешова се појавила на више музичких фестивала и, захваљујући успеху сингла „Foundations“, убрзан је рад на њеном прву албуму — „Made of Bricks“. Албум је објављен 6. августа 2007. и попео се на прво место топ-листи са продатих 60.000 примерака.Други сингл са поменутог албума, „Mouthwash“ није успео да понови успех сингла „Foundations“. Са овог албума објављена су још два сингла — „Pumpkin Soup“ и „Merry Happy“.

Дискографија

• Caroline's а Victim/Birds (2007; дупли сингл)
• Made of Bricks (2007; студијски албум)

o Foundations (2007)
o Mouthwash (2007)
o Pumpkin Soup (2007)
o Merry Happy (2008)

САВРЕМЕНА ПОЛИТИЧКА СОЦИОЛОГИЈА
САВРЕМЕНА ПОЛИТИЧКА СОЦИОЛОГИЈА
„Сјајна књига коју би требало уврстити у редовно академско штиво како за студенте, тако и за професоре. Представља јасан и доступан увод у нову политичку социологију, а истовремено формулише сопствено аргументовано виђење. Кејт Неш, пре свега, указује на значај савремене политичке социологије, као ресурса политичке акције и реаговања на ту акцију.”Дејвид Овен, Универзитет Саутемптон'
превела Саша Вишацки
прво издање
2006
15 х 23 цм
336 стр.
броширан повез
латиница
978-86-7549-481-2
Пуна цена:
990,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.