Налазите се | Аутори - Ајвор Робертс
Ајвор Робертс
Сер Ајвор Робертс је рођен 1946. у Ливерпулу. Студирао је савремене језике на Кебл Колеџу у Оксфорду. Од 1968. до 2006. радио је у британској дипломатској служби као каријерни дипломата. Службовао је у Либану, Паризу, Луксембургу, Канбери, Вануатуу, у рангу министра у Британској амбасади у Мадриду, а као амбасадор у Београду, Даблину и Риму.

Од јануара 1998. до фебруара 1999. године одсуствовао је да би на колеџу '' Св. Антонија '' у Оксфорду држао предавања у својству вишег сарадника и писао о својим искуствима у Југославији.

Сер Ајвор Робертс течно говори италијански, француски, шпански и донекле српски. Хоби су му италијанска опера, позориште, фотографија и спорт (скијање, голф и тенис). Дуги низ година био је судија у рагбију.

Сер Ајвор је почасни члан и сарадник на Кебл колеџу у Оксфорду, сарадник на акредитованом институту за језике, покровитељ Фонда за спасавање Венеције и председник Савета Британске школе за археологију и уметност у Риму.

Промовисан је у витеза друге класе почасног Реда Св. Михајлаи Св. Ђорђа 2000. године. Одласком у пензију 2006. завршио је дипломатску каријеру, када је изабран за председника Тринити Колеџа. 
   ->