Налазите се | Аутори - Јана Алексић
Јана Алексић

Јана Алексић

истраживач приправник
 
Рођена 10. јула 1984. године у Крагујевцу. Дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду, на студијском програму Српска књижевност и језик са општом књижевношћу, са темом “Приповедачки поступци у романима Горана Петровића”. Добитница је награде из фонда Радмила Поповић за најбољи дипломски рад из предмета Српска књижевност XX века, одбрањеног на Филолошком факултету у Београду 2009. године. Априла 2010. завршила је дипломске академске студије – master, на студијском програму Српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Тема мастер рада била је “Легитимизација постмодернизма у савременој српској прози” (Радоман Кордић, “Постмодернистичко приповедање”, “Просвета”, Београд, 1998). Тренутно је на докторским студијама на Филолошком факултету Универзитета у Београду, на модулу за књижевност.
 
Пише поезију коју је објављивала у зборницима и периодици. На Радију „Златоусти“ српске православне епархије шумадијске уређивала и водила емисијe о образовању и просвети, старој српској књижевности, савременом ишчитавању кључних тренутака у историји српског народа, о савременим токовима из области белетристике, духовне и научно-есејистичке литературе, као и о феноменима постмодерног друштвеног стања.

Извор: Институт за књижевност и уметност, www.ikum.org.rs

ОПСЕДНУТА ПРИЧА
Поглед у књигу
ОПСЕДНУТА ПРИЧА
Опседнута прича Јане Алексић посвећена је једном од најзначајнијих српских прозних стваралаца на прелазу XX и XXI века. Будући да је први такав рад објављен у форми књиге, ова студија има посебно место у проучавању прозе Горана Петровића, али и оних поетичких питања која дела овог истакнутог ствараоца остављају великом наслеђу српске књижевности. (Александар Јерков)'
прво издање, 2013
13,5 х 20 цм
384 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1540-9
Пуна цена:
880,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
99,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
99,00 ДИН
+ (трошкови доставе)