Налазите се | Аутори - Агнар Сандмо
Агнар Сандмо
Agnar Sandmo
From Wikipedia, the free encyclopedia
 
Agnar Sandmo (born 1938) is a Norwegian economist at the Norwegian School of Economics. He has made a series of contributions in the study of disparities, redistribution, insurance arrangements and tax systems.
 
From 1976 to 1980, he was a member of the Petroleum Price Board of the Swedish Government's Economic Commission and, from 1996 to 1997, of the Government Committee on Priorities in Health Care. He served as chairman of the Government Expert Committee on Investment Policies of the Petroleum Fund in 2004.

_______________________________________________________________
 
Агнар Сандмо (рођен 1938) је норвешки економиста са Норвешког факултета за економију. Остварио је низ доприноса у истраживању диспаритета, редистрибуција, услови осигурања и пореских система.
 
Од 1976 до 1980, био је члан Управног одбора Економске комисије шведске владе за цене нафте и, од 1996 до 1997, био је члан Владине комисије о приоритетима у здравственој заштити. Служио је као председник Владиног Одбора  стручњака за инвестициону политику Нафтног Фонда у 2004.
ИСТОРИЈА ЕКОНОМСКИХ ИДЕЈА
Поглед у књигу
ИСТОРИЈА ЕКОНОМСКИХ ИДЕЈА
Тешко да се може написати књига о историји економских идеја која би могла да покрије развој свих могућих подобласти. У сваком случају, у тај подухват не би могао да се упусти само један човек. Питање је и да ли би таква књига имала много читалаца. Скромнија амбиција, и читаоцима наклоњенија, изражена је у приказу развоја науке у неким од централних области економске теорије. Познавање историје економских идеја води нас ка јаснијем разумевању економије као науке у сталном развоју, а тиме и ка дубљем увиду у то од чега се истраживање заправо састоји. Лако се може десити да аисторијски начин, на који се економија обично представља, прикаже ову науку као завршену и коначну. Међутим, историја економских идеја учи нас да су ову науку унапређивали управо они који су у њој увиђали грешке и недостатке.'
превела Ратка Крсмановић Исаиловић
прво издање, 2013
15 x 23 цм
431 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1534-8
Пуна цена:
1.980,00 ДИН

Цена на сајту:
990,00 ДИН + (трошкови доставе)
Акцијска цена:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)